Zeg ja tegen het leven

Zelfredzaamheid.                    Jouw leven leiden.                     Verbeter de wereld, begin bij jezelf.

Welkom op mijn website!

Mijn naam is Els Linders, geboren 1962, woonachtig in Asten (Noord-Brabant). Ik heb Asperger. En ervaar het als een positieve uitdaging ja te zeggen tegen mijn leven met autisme. Het maakt me meer mens. Het ligt me heel na aan het hart deze groep mensen zich thuis te laten voelen op deze aardbol. Mijn uitgangspunt is dat autisme niet altijd chronisch is. Ik laat zien, dat aspecten ervan te helen zijn. En je zelfs met dit systeem ja tegen het leven kunt zeggen. Van overleven naar leven!

Na de geboorte van ons eerste kind heb ik mijn baan als directie-secretaresse/management-assistente opgezegd. Sindsdien verdiep ik me in meer leven vanuit mijn gevoel: reiki, quantum touch, biosensor, life coaching, opleiding 'Spiritueel therapeut', 'Hartgericht leven', 'Opstellingen' .... 

Ik geef zwem-/bewegingslessen aan 'reguliere' kinderen, volwassenen, ouderen, mensen met lichamelijke en/of geestelijke beperking (autisme, ADD, ADHD, down syndroom, spasme, ontwikkelingsachterstand, epilepsie, chronisch ziek/pijn). Met name door dit werk heb ik ervaren, wat je met aandacht, geduld en respect kunt bereiken en hoeveel wederzijdse voldoening dat geeft. Dit heeft mijn verwachtingen ver overtroffen. Ik denk nu in mogelijkheden. Vanuit 'tekortkoming' ontdekken wat je wel kunt. Mijn focus is je staande houden in en genieten van je leven, ondanks en juist met je 'tekortkomingen'. Het is zoals het is. Je bent goed, zoals je nu bent. In contact met jezelf. Met beide benen op de grond. In het hier en nu.  

VERBETER DE WERELD. BEGIN BIJ JEZELF!!!   

Ik heb zelf ondervonden hoe belangrijk het is om alles in eigen tijd en tempo te mogen doen, in respect voor jezelf, met bij jou passende begeleiding. Je eigen leven mogen leiden; ook als dat afwijkt van heersende normen en waarden. Meer leven vanuit je gevoel en minder vanuit je hoofd. Zo haal je het beste uit jezelf en je leven. 

Naast mijn baan heb ik een praktijk, waarin ik je vanuit mijn bewustzijn, gevoel en kwetsbaarheid begeleid; en veel veiligheid en respect in je proces bied. Ik kauw niets voor. Laat je voelen en ervaren wat iets met je doet. Alleen jij hebt de wijsheid in pacht voor jezelf. Ik begeleid je slechts bij het vinden van jouw wijsheid. Met mijn kennis en ervaring bied ik praktische hulp. Niet hoogdravend, niet moeilijk. Stapje voor stapje. In jouw tijd en tempo. Jij bepaalt waaraan je werkt en wanneer je stopt. Jij hebt het heft in handen. Jij bent de baas over jouw leven. Ik respecteer jouw keuzes. 

Het leven blijft in beweging. En ik blijf mezelf op diverse manieren prikkelen om steeds meer MIJN leven te leiden: cursussen, workshops, zelf diverse coachingsessies ondergaan: met etherische olieen, met paarden, een benoemd thema, een 'blind' thema etc. Zelf workshops geven. Het is reuze interessant en leerzaam met iets nieuws in aanraking te komen en zo mijn basis te verbreden. En dan te bedenken, dat ik dit eerder doodeng vond; iemand met autisme mijdt juist verandering. Geweldig om te ervaren wat je kunt bereiken, als je jezelf openstelt voor het onbekende in jouw tijd en tempo. 

VERANDERING KAN ENG ZIJN. NOG ENGER IS DE ANGST, DIE JE WEERHOUDT TE GROEIEN!!!

Ik blijf mijn grenzen verleggen. In de workshop 'Autisme anders gezien' vertel ik hoe autisme voor mij voelt. Ik app in groepen over mijn autisme. Tijdens de begrafenis van mijn vader praat ik in de kerk over mijn gevoelens. Mijn botten rammelen in mijn lichaam. Een super uitdaging! Van grijze muis vol in het licht! Diepe angst om volledig verguisd te worden. En ik word ontvangen met open armen. Een ervaring, voor altijd verankerd in mijn hart. Mijn artikelen "Ik en mijn autisme" zijn gepubliceerd in Nieuwetijdskind; een internet-magazine. Ik schrijf een boek over mijn autisme.