Zeg ja tegen het leven

Zelfredzaamheid.                    Jouw leven leiden.                     Verbeter de wereld, begin bij jezelf.

Welkom op mijn website!

Mijn naam is Els Linders, geboren 1962, woonachtig in Asten (Noord-Brabant). Een lange weg afgelegd van asperger naar "ex-asperger". Ik heb ja gezegd tegen mijn leven met autisme: een positieve en zeer uitdagende ervaring. En me daarna stapje voor stapje bevrijd uit mijn autistisch keurslijf. Meer en meer mens wordend. Het ligt me na aan het hart ook deze groep mensen zich thuis te laten voelen op deze aardbol. Zich begrepen te voelen. Vanuit (h)erkenning en ervaring. Mijn uitgangspunt: Zelfs met dit systeem kun je ja tegen het leven zeggen. En je systeem liefdevol 'ontkrachten'. Van overleven naar leven! Ik ben een levend voorbeeld. 

Na de geboorte van ons eerste kind heb ik mijn baan als directie-secretaresse/management-assistente opgezegd. Sindsdien verdiep ik me in meer leven vanuit mijn gevoel: reiki, quantum touch, biosensor, life coaching, opleiding 'Spiritueel therapeut', 'Hartgericht leven', 'Opstellingen' .... 

Ik geef zwem-/bewegingslessen aan 'reguliere' kinderen, volwassenen, ouderen, mensen met lichamelijke en/of geestelijke beperking (autisme, ADD, ADHD, down syndroom, spasme, ontwikkelingsachterstand, epilepsie, chronisch ziek/pijn). Met name door dit werk heb ik ervaren, wat je met aandacht, geduld en respect kunt bereiken en hoeveel wederzijdse voldoening dat geeft. Dit heeft mijn verwachtingen ver overtroffen. Ik denk nu in mogelijkheden. Vanuit 'tekortkoming' ontdekken wat je wel kunt. Mijn focus: je staande houden in en genieten van je leven, ondanks en juist met je 'tekortkomingen'. Het is zoals het is. Je bent goed, zoals je nu bent. In contact met jezelf. Met beide benen op de grond. In het hier en nu.  

VERBETER DE WERELD. BEGIN BIJ JEZELF!!!   

Ik heb ondervonden hoe belangrijk het is om alles in eigen tijd en tempo te mogen doen, in respect voor jezelf, met bij jou passende begeleiding. Je eigen leven mogen leiden; ook als dat afwijkt van heersende normen en waarden. Meer leven vanuit je gevoel en minder vanuit je hoofd. Zo haal je het beste uit jezelf en je leven. 

Naast mijn baan heb ik een praktijk, waarin ik je vanuit mijn bewustzijn, gevoel en kwetsbaarheid begeleid; en veel veiligheid en respect in je proces bied. Ik kauw niets voor. Laat je ervaren, wat iets onbewust met je doet. Alleen jij hebt de wijsheid voor jezelf in pacht. Ik begeleid je slechts bij het vinden van jouw wijsheid. Met mijn kennis en ervaring bied ik praktische hulp. Laagdrempelig en eenvoudig. Stapje voor stapje. In jouw tijd en tempo. Jij bepaalt waaraan je werkt en wanneer je stopt. Jij hebt het heft in handen. Jij bent de baas over jouw leven. Ik respecteer jouw keuzes. 

Het leven blijft in beweging. En ik blijf mezelf op diverse manieren prikkelen om steeds meer MIJN leven te leiden: cursussen, workshops, zelf diverse coachingsessies ondergaan: met etherische olieën, paarden, een benoemd thema, 'blind' thema etc. Zelf workshops geven. Het is reuze interessant en leerzaam met iets nieuws in aanraking te komen en zo mijn basis te verbreden. En dan te bedenken, dat ik dit eerder doodeng vond; iemand met autisme mijdt juist verandering. Geweldig om te ervaren wat je kunt bereiken, als je jezelf openstelt voor het onbekende in jouw tijd en tempo. 

VERANDERING KAN ENG ZIJN. NOG ENGER IS DE ANGST, DIE JE WEERHOUDT TE GROEIEN!!!

Ik blijf mijn grenzen verleggen. In de workshop 'Autisme anders gezien' vertel ik hoe autisme voor mij voelt. Beter gezegd: voelde. Ik app er in groepen over. Tijdens de begrafenis van mijn vader praat ik in de kerk over zijn en mijn autisme. Mijn botten rammelen in mijn lichaam. Een super uitdaging! Van grijze muis vol in het licht! Diepe angst om volledig verguisd te worden. En: ik word ontvangen met open armen. Een ervaring, voor altijd verankerd in mijn hart. Mijn artikelen "Ik en mijn autisme" zijn gepubliceerd in Nieuwetijdskind. Een boek is in de maak. Ik heb mezelf bevrijd uit de gevangenis van mijn autisme.