Zeg ja tegen het leven

Zelfredzaamheid.                    Jouw leven leiden.                     Verbeter de wereld, begin bij jezelf.

* Inzicht in een VRAAG/PROBLEEM.  bijv. over relaties, werk, ziekte, beperking, emoties, fysiek.

* Orde en inzicht in je FINANCIEEN. Bewust omgaan met geld. Zoveel mogelijk doen met zo weinig mogelijk geld. Elke maand geld sparen. 

* STRUCTUUR in bijv. dagelijkse gang van zaken, werkzaamheden

* JEZELF ZIJN in het leven. Zelf je leven bepalen. Zelfredzaamheid

* Ondersteuning en begeleiding bij je BEPERKING of dat van een naaste. Ook praktisch: samen zwemmen/bewegen in water, andere hobby's, vaardigheden aanleren, hulp bij leren e.d. 

* Ondersteuning en begeleiding bij AUTISME, van jezelf of een ander. Inzicht in autisme. Ik weet uit eigen ervaring wat autisme met jezelf en je omgeving doet. Welke handvatten je kunnen ondersteunen. Ook met ADD en ADHD ben ik bekend. 

* WORKSHOPS: 'Autisme anders gezien'. 'Gezamenlijk thema (variabel)'. 

* FAMILIE-OPSTELLING

* ZIE JE HET LEVEN NIET ZITTEN. VIND JE JEZELF EEN VREEMDE EEND IN DE BIJT. VOEL JE JE BIJ NIEMAND THUIS. Ik herken het. En weet hoe goed het doet, als iemand je echt begrijpt, dezelfde taal spreekt. 

Ik ondersteun je, neem het niet uit handen. Ik begeleid je vaardigheden eigen te maken en inzicht te krijgen; binnen jouw en mijn mogelijkheden. Mijn focus ligt op 'Bewustwording in en van jezelf'Geloof me, door er anders in te staan verbeter je je kwaliteit van leven sterk. Ik heb het aan den lijve ondervonden. Ik ben niet meer de Els van enkele jaren geleden. Ik geniet steeds meer van mezelf en mijn leven. Dwars door mijn autisme heen. 

Ik werk met opstellingen, energie, matjes, oefeningen, praktische tips, ... Ik werk alleen aan jou. Andere personen leg ik respectvol in energie neer t.b.v. jouw bewustwording. Mijn uitgangspunt: de buitenwereld spiegelt jou iets in jezelf op te pakken. Pak jouw aandeel op, en de situatie verandert automatisch mee. M.b.t. een opstelling voor je kind: vanaf 14 jaar met diens toestemming. Vind je face to face contact een te grote stap? Telefonisch of schriftelijk is ook mogelijk. En andere suggesties zijn bespreekbaar. Kern is: wat is jouw haalbare stap? 

"Niet face-to-face": kost minder energie. Je hoeft minder vaak van huis. Afstand is geen belemmering. Mails kun je teruglezen. Minder voelbaar in energie. Anderzijds, soms is voelen in energie nog te confronterend. En is deze methode een eerste, veilige stap. Verder is het een praktische en veilige manier om meer kennis en wijsheid op te doen; en naar een volgende stap toe te werken. Ook een mooie aanvulling op face-to-face sessies: om opgedaan bewustzijn dieper te verankeren. De ervaring leert, dat men na de sessie vaak vragen heeft. Kun je op deze manier stellen, zonder weer meteen van huis te moeten. Voor de één een fijne methode, voor de ander minder. Hangt af van de persoon en de omstandigheden. Het voelt voor mij als een waardevolle toevoeging. Ik bied het aan als "mailwisseling op onafhankelijk tijdstip" en "Mailwisseling op afgesproken tijd". 

"Op onafhankelijk tijdstip": Je stuurt een mail. En krijgt z.s.m antwoord.

"Op afgesproken tijd": Een sessie. Typen i.p.v. praten en doen.

WORKSHOPS: maximaal 6 deelnemers. Ook hier ligt de focus op bewustwording door ervaren in de praktijk. Ieder krijgt een eigen opstelling en een representantenrol in andere opstellingen. Volop ervaren! 

Voor de Financiën gebruik ik mijn praktisch financieel schema, in de loop der jaren ontwikkeld. Ik kan op elk moment overzien, wat ik te besteden heb. Geeft rust. En helpt mij bewuste keuzes te maken. 

Praktische begeleiding: We stemmen onderling de wensen en mogelijkheden af.

Ik voer een brede praktijk. Maak je wensen kenbaar. En we onderzoeken samen wat haalbaar is. Mijn praktijk leeft, groeit, bloeit en ontwikkelt zich; als het leven zelf. Ook de plek is bespreekbaar: in Asten, Helmond, of bij jou thuis.