Zeg ja tegen het leven

Zelfredzaamheid.                    Jouw leven leiden.                     Verbeter de wereld, begin bij jezelf.

* Inzicht in een VRAAG/PROBLEEM.  bijv. over relaties, werk, ziekte, beperking, emoties, fysiek.

* Orde en inzicht in je FINANCIEEN. Bewust omgaan met geld. Zoveel mogelijk doen met zo weinig mogelijk geld. Elke maand geld sparen. 

* STRUCTUUR in bijv. dagelijkse gang van zaken, werkzaamheden

* JEZELF ZIJN in het leven. Zelf je leven bepalen. Zelfredzaamheid

* Ondersteuning en begeleiding bij je BEPERKING of dat van een naaste. Ook praktisch: samen zwemmen/bewegen in water, andere hobby's, vaardigheden aanleren, hulp bij leren e.d. 

* Ondersteuning en begeleiding bij AUTISME, van jezelf of een ander. Inzicht in autisme. Ik weet uit eigen ervaring wat autisme met jezelf en je omgeving doet. Welke handvatten je kunnen ondersteunen. Ook met ADD en ADHD ben ik bekend. 

* WORKSHOPS: 'Autisme anders gezien'. 'Gezamenlijk thema'; bijv. zelfliefde. 

* FAMILIE-OPSTELLING

* ZIE JE HET LEVEN NIET ZITTEN. VIND JE JEZELF EEN VREEMDE EEND IN DE BIJT. VOEL JE JE BIJ NIEMAND THUIS. Ik herken het. En weet hoe goed het doet, als iemand je echt begrijpt, dezelfde taal spreekt. 

Ik ondersteun je, neem het niet uit handen. Ik begeleid je vaardigheden eigen te maken en inzicht te krijgen; binnen jouw en mijn mogelijkheden. Mijn focus ligt op 'Bewustwording in en van jezelf'Geloof me, door er anders in te staan verbeter je je kwaliteit van leven sterk. Ik heb het aan den lijve ondervonden. Ik ben niet meer de Els van enkele jaren geleden. Ik geniet steeds meer van mezelf en mijn leven, met mijn autisme.

Ik werk met opstellingen, energie, matjes, oefeningen, praktische tips ... Ik werk alleen aan jou. Andere personen leg ik respectvol in energie neer t.b.v. jouw bewustwording. Mijn uitgangspunt is: de buitenwereld spiegelt jou iets in jezelf op te pakken. Pak jouw aandeel op, en de situatie verandert automatisch mee. M.b.t. een opstelling voor je kind: vanaf 14 jaar is diens toestemming nodig. 

Vind je face to face contact een te grote stap? Overweeg een telefonisch of schriftelijk contact. Andere suggesties zijn ook bespreekbaar. Kern is: wat is jouw haalbare stap?

Voor de Financieen gebruik ik mijn praktisch financieel schema, in de loop der jaren ontwikkeld. Ik kan op elk moment overzien, wat ik te besteden heb. Dat geeft rust en helpt mij bewuste keuzes te maken. 

WORKSHOPS: maximaal 6 deelnemers. Ook hier ligt de focus op bewustwording door ervaren in de praktijk. Ieder krijgt een eigen opstelling en een representantenrol in andere opstellingen. Volop ervaren! 

Deze workshops zijn te volgen na een persoonlijke sessie. Dit komt de energie in de workshop ten goede. Uitgangspunt is voor eenieder maximaal rendement uit de workshop te halen. Het is belangrijk, dat jij je thuisvoelt in een groep. Daar hebben jij en de groep baat bij. Vandaar deze keuze.